Žorž Sauvignon
Kuiva valkoviini
Rypäle: 100% SAUVIGNON
ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA
TARJOILULÄMPÖTILA: 12–13°C
MASEROINTI: 6 tuntia kylmässä (uuttaminen)
KYPSYMINEN: 6 KUUKAUTTA TERÄSSÄILIÖISSÄ
Tuotteen kuvaus: Kullankeltainen väri, jossa on hieman vihreitä sävyjä. Tuoksu on miellyttävä, lajikkeelle tyypillinen, ja se muistuttaa kukkia, vihreitä paprikoita, ja hieman tomaattilehtien aromia. Keskitäyteläinen viini, maussa löytyy tasapainoisesti eri hedelmiä sekä lämmin jälkimaku.
Ruoka- ja viinipari: Sauvignon on erinomainen kumppani erilaisille kalaruuille, tomaattikastikkeille ja risotolle kevätyrteillä. Viini käy hyvin myös juustoille, kuten vuohenjuusto tai kypsä lehmänjuusto.
Žorž Pinot Gris (Sivi Pinot)
Kuiva valkoviini
Rypäle: 100% Sivi Pinot (Pinot Gris)
ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA
TARJOILULÄMPÖTILA: 11–13°C
MASEROINTI: 2 Tuntia kylmässä (uuttaminen)
KYPSYMINEN: 6 kuukautta teräsastioissa
Tuotteen kuvaus: Herkkä oljenkeltainen väri, jossa on herkät vaaleanpunaiset sävyt. Viini on erittäin aromaattinen ja siinä on miellyttävän hedelmäinen tuoksu, jota hallitsevat päärynä ja greipit. Viinin maku on pehmeä, keskitäyteläinen, jälkimakuna sitrushedelmä.
Ruoka ja viini pari: Viini täydentää ruokia, kuten erilaisia vihannesrisottoja, lihaa (kani, hanhi) ja kalaruokaa (ruijanpallas).
Žorž Zelen
Kuiva valkoviini
Rypäle: 100% ZELEN
ALKUPERÄ: VIPAVSKA DOLINA, SLOVENIA
TARJOILULÄMPÖTILA: 10–12°C
MASEROINTI: 6 tuntia kylmässä (uuttaminen)
KYPSYMINEN: 6 kuukautta teräsastioissa
Tuotteen kuvaus: Voimakas pehmeä vihreä väri, jossa on mietoja keltaisia sävyjä. Tuoksussa on Välimeren yrttejä, kuten rosmariinia, laakeria ja laventelia, ripaus persikkaa. Maku on juuri sopiva ja mukavan tuore, ja siitä löytyy kuivia valkoisia kukkia ja vihreää omenaa. Viini on harmoninen, keskitäyteläinen ja siinä on tarpeeksi tuoreutta ja pehmeyttä.
Ruoka ja viini: Suosittelemme viiniä kaikenlaisten kasvisruokien, erityisesti erilaisten risotto- ja parsaruokien kanssa. Zelen käy myös kaikentyyppisille kalaruuille, kuten taimen, tonnikala, monni jne.
Žorž Muscat Blanc
Puolikuiva valkoviini
Rypäle: 100% MUSCAT BLANC
ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA
TARJOILULÄMPÖTILA: 10–12°C
MASEROINTI: 6 tuntia kylmässä
KYPSYMINEN: 6 kuukautta teräsastioissa
Tuotteen kuvaus: Pehmeän keltainen väri, jossa on hieman vihreitä sävyjä. Tuoksussa on pehmeää sitrushedelmien hedelmäistä aromia. Maku on makeampi ja siinä erottuu virkistävän kukkaisia vivahteita.
Ruoka ja viini: Muscat käy erinomaisesti jälkiruuille ja aperitiiviksi. Se sopii myös aasialaiselle ruualle makeutensa ansiosta.
Žorž Pinela Barrel
Kuiva valkoviini
Rypäle: 100% PINELA
ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA
TARJOILULÄMPÖTILA: 10-14°C
MASEROINTI: 4 PÄIVÄÄ (uuttaminen)
KYPSYMINEN: 2 vuotta 500 l tammitynnyreissä
Tuotteen kuvaus: Voimakas kullankeltainen väri. Täyteläinen valkoviini, jossa on tuoksussa kypsiä hedelmiä, kuten persikkaa, aprikoosia ja ripaus trooppisia hedelmiä. Maussa on punaista greippiä ja mausteisuutta. Tasapaino tammen ja raikkaan maun välillä jättää pehmeän, runsaan ja pitkän jälkimaun.
Ruoka ja viini: Pinela käy loistavasti erilaisille alkupaloille, kuten leikkeleet, pasta, salaatit, tuorejuustoa pähkinöillä (pinjansiemeniä, manteleita) ja muut kasvisruuat. Tammikypsytetty Pinela sopii hyvin myös kypsytetyn juuston ja naudanliha carpaccion kanssa.
Žorž Zelen-Barrel
Kuiva valkoviini
Lajike: 100% ZELEN
ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA
TARJOILULÄMPÖTILA: 10–14°C
MASEROINTI: 4 PÄIVÄÄ (uuttaminen)
KYPSYMINEN: 2 vuotta 500 l tammitynnyreissä
Kuvaus: Voimakas pehmeä vihreä väri, jossa on mietoja keltaisia sävyjä. Tuoksussa Välimeren yrttejä, kuten rosmariini, laakeri ja laventeli ja ripaus kypsää persikkaa. Tasapaino tammen ja raikkaan maun välillä jättää pehmeän, runsaan ja pitkän jälkimaun.
Ruoka ja viini: Suosittelemme viiniä kasvisruuille, erityisesti erilaisten risotto- ja parsaruokien rinnalle. Kasvisruokien lisäksi Zelen käy hyvin kaiken tyyppisiin kalaruokiin, kuten taimen, tonnikala, monni, jne. Tammikypsytetty Zelen käy hyvin myös kypsytetyn juuston kanssa.
Žorž Merlot
Kuiva punaviini
Rypäle: 100% MERLOT
ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA
TARJOILULÄMPÖTILA: 16–18°C
MASEROINTI: 8 PÄIVÄÄ
KYPSYMINEN: 24 kuukautta tammitynnyreissä
Tuotteen kuvaus: Viini on tumman rubiinin värinen ja siinä on kypsien punaisten hedelmien tuoksu, jota hallitsee kypsien kirsikoiden aromi. Maun suhteen viini hemmottelee meitä runsaalla luumun ja vaniljan maulla. Viinistä löytyy samettisia tanniineja ja tyylikästä makua, joka säilyy pitkään.
Ruoka ja viini: Suosittelemme Merlot viiniä kaiken tyyppisen punaisen lihan, myös hirven ja muun riistan kera ja kaikenlaisten pitkään kypsyneiden juustojen kanssa.
Žorž Cabernet Sauvignon
Kuiva punaviini
Lajike: 100% CABERNET SAUVIGNON
ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA
TARJOILULÄMPÖTILA: 16–18°C
MASEROINTI: 7 PÄIVÄÄ
KYPSYMINEN: 18 kuukautta tammitynnyreissä
Tuotteen kuvaus: Viini on punaisen rubiinin värinen, tuoksussa on punaisia hedelmiä, jota hallitsee tuore mustaherukka, luumu ja muut metsän tummat hedelmät. Maussa Cabernet Sauvignon hemmottelee meitä vadelmalla ja tummalla kirsikalla. Viini, jossa on pehmeitä tanniineja ja erittäin mukava pitkä jälkimaku.
Ruoka ja viini: Viiniä suositellaan kaikenlaiselle punaiselle lihalle, joka on valmistettu eri tavoin. Se sopii hyvin myös kypsän juuston ja miedon mausteisen kasvisruuan kanssa
Žorž Kuohuviini Rex
Kuiva
Rypäle: 100% MERLOT
ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA
TARJOILULÄMPÖTILA: 4–7°C
MASEROINTI: 3 Tuntia kylmässä
MENETELMÄ: CHARMAT
Tuotteen kuvaus: Vaalean mansikanvärinen viini, jonka tuoksussa on punaisia hedelmiä, kuten mansikkaa ja kirsikoita, maku on raikas. Rex rose kuohuviini on maultaan kevyt ja kuiva. Kuohuviini Rex on täydellinen kesäviini ja erinomainen kumppani kevyelle ruualle.
Ruoka ja viini: Suosittelemme Rex-kuohuviiniä aperitiivina tai kevyiden alkupalojen, kuten kalan ja vihannesten, kanssa. Jos syöt naudanlihaa tai vihannescarpaccioa, suosittelemme nauttimaan niiden kanssa mansikkaa, se täydentää maun.
Saatavana seuraavan kerran keväällä 2021
Žorž Kuohuviini Rea
Puolikuiva
Lajike: 100% MERLOT
ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA
TARJOILULÄMPÖTILA: 4–7°C
MASERAATIO: 3 Tuntia kylmässä
MENETELMÄ: CHARMAT
Tuotteen kuvaus: Vaalean mansikanvärinen viini, jonka tuoksussa on punaisia hedelmiä, kuten mansikkaa ja kirsikoita, maku on raikas. Rose kuohuviini on maultaan kevyt ja kuiva. Kuohuviini Rea on täydellinen kesäviini ja erinomainen kumppani kevyelle ruualle.
Ruoka ja viini: Suosittelemme Rea-kuohuviiniä aperitiivina tai kevyiden alkupalojen, kuten kalan ja vihannesten, kanssa. Jos syöt naudanlihaa tai vihannescarpaccioa, suosittelemme nauttimaan niiden kanssa mansikkaa, se täydentää maun.
Saatavana seuraavan kerran keväällä 2021
Rosso Passo 2017
Punaviini, joka tulee Cantina Lenotin viinitilalta, Veneton alueelta. Viiniä maistellessa on kuin istuisi Italian auringon alla. Erinomainen viini vaikkapa vähän tulisemman ruuan kera. Tuoksu on voimakkaan marjainen, maku samettisen pehmeä, väri rubiinin punainen, miedot tanniinit.
Rypälelajikkeet: Merlot 50% ja Sangiovese 50%.
Kysy tarjous!
Brut
Brut on sekoite tarhamme parhaista rypäleistä, Chardonneyta, Pinot Meunieria ja Pinot Noiria. Sekoitussuhde ja tietotaitomme tekevät Pol Couronne Brutista korkealuokkaisen Samppanjan.
Rypälelajikkeet: 34% Chardonnay, 35% Pinot Meunier, 31% Pinot Noir
Makeus: Kuiva, sokeria 8,5g/litra
Ulkonäkö: Vaaleankeltainen ja hienot kuplat.
Tuoksu: Mantelin, sitrushedelmien, heinän ja kukkasten tuoksu, ja jopa kuivatut hedelmätlöytyvät tuoksusta.
Maku: Greippinen ja mineraalinen.
Ruoka ja viini: Katkarapuravioli, vihreät parsat, sienirisotto…
Brut Rosé
Brut Rosé on valmistettu siirtäen perinteitä tähän päivään. Rypäleenä on talon parasta Pinot meunieria, ryyditettynä muilla lajikkeilla.
Rypälelajikkeet: 27% Chardonnay, 26% Pinot Noir, 33% Pinot Meunier + 14% punainen Coteaux champenois.
Makeus: Kuiva, sokeria 8,5g/litra
Ulkonäkö: Hieman kuparinpunainen ja hienot kuplat.
Tuoksu: Ensimmäinen nuuhkaisu tuo punaisten hedelmien tuoksun, ja toisella nuuhkaisulla jäsentyy kirsikka ja luumu.
Maku: Pehmeä ja pyöreä suuntuntuma, makuina mansikka ja vadelma.
Ruoka ja viini: Aperatiivi, Iberico kinkku, marjamousse…
Brut Grand Cru 75-25
Tämä Samppanja on nimetty sekoitussuhteen mukaan. 75% on Pinot Noiria Bouzyn ja Ambonnayn Grand Cru- viinitarhoilta. 25% Chardonnayta tulee Avizen Grand Cru- viinitarhalta. Chardonney pehmentää Pinot Noirin vaikutusta. Tällä yhdistelmällä saadaan tasapainoinen laatusamppanja.
Rypälelajikkeet: 75% Pinot Noir ja 25% Chardonnay.
Makeus: Kuiva, 10g sokeria/litra
Ulkonäkö: Kirkkaan keltainen, hieno ja kermainen mousse.
Tuoksu: Punaiset marjat ja persikka.
Maku: Suunmyöntäinen, sitruksinen, raikas ja hapokas.
Ruoka ja viini: Lohi, viiriäinen, pihvi kylkipalasta voikastikkeella…
Extra Brut Blanc de Blancs Grand Cru
Erittäin kuivan samppanjan tekeminen on haaste viinintekijälle. Tämä yhden rypäleen samppanja edustaa tekijänsä ammattitaitoa parhaimmillaan. Juoma on suoraviivainen, kiihkeä ja täynnä elämää.
Rypälelajikkeet: 100% Chardonnay Grand Cru.
Makeus: Erittäin kuiva, sokeria 5g/litra
Ulkonäkö: Vaalean kullankeltainen.
Tuoksu: Sitruuna, Granny Smith-omena.
Maku: Sitrusmaisen suoraviivainen.
Ruoka ja viini: Hanhenmaksa, merenelävät…
Vintage 2012
Vuosi 2012 oli poikkeuksellisen laadukas satovuosi, jonka seurauksena syntyi tämä Jean Babtiste Prevostin erinomainen taidonnäyte. Vuosikertasamppanja on voimakkaan mineraalinen ja lajinsa huippua.
Rypälelajikkeet: 50% Chardonnay ja 50% Pinot Noir
Makeus: Kuiva, sokeria 8g/litra.
Ulkonäkö: Kullankeltainen, hieno ja runsas mousse.
Tuoksu: Kompleksinen, ja paahteinen, paahtoleipää ja kuivattuja hedelmiä.
Maku: Kerroksinen, mineraalinen, raikas jälkimaku.
Ruoka ja viini: Kampasimpukat, hummeria kermakastikkeella…
Rosé de Saignee Grand Cru
Rosé de Saigneen valmistus on monimutkaista. Tämän juoman valmistukseen saatiin innostus esi-isien tietotaidoista. Pinot Noirin kuoret värjäävät tämän voimakkaan ja hienostuneen talon lippulaivan käymistapahtumassa. Rosé de Saignee heijastaa talon kehitystyötä samppanjan teossa perinteitä kunnioittaen.
Rypälelajikkeet: 100% Pinot Noir Grand Cru issus d’Ambonnay
Makeus: Kuiva, sokeria 8g/litra.
Ulkonäkö: Rubiinin punainen, vähän lohenpunaisuutta.
Tuoksu: Kirsikka, mango
Maku: Punaiset marjat
Ruoka ja viini: Charlotte Reimsin punaisilla kekseillä, vadelmat…
Kysy tarjous!
Hautvillersin kylässä munkki Dom Pérignon aloitti samppanjan valmistuksen 1600-luvulla ja kylää kutsutaankin samppanjan helmeksi. Pol Auguste Couronne syntyi 1862 Hautvillersin kylässä. Hän perusti nimeään kantavan Samppanjatalon vuonna 1887. Tällä alueella tuotetaankin korkea laatuista samppanjaa ja Pol Couronne erottuu joukosta innovatiivisuudellaan ja käsityötaidoillaan. Pol Auguste Couronnen perintö ja tietotaito ovat nykyään Jean-Babtiste Auguste Prevostin käsissä. Hän pyrkii tuottamaan luonnonmukaisia kestävän kehityksen samppanjoita.
Maaperä ja ilmasto
Alueen maaperä on kalkkipitoinen ja ilmasto on sekoitus manner- ja meri-ilmastoa. Tämä yhdistettynä valittuihin viinirypälelajikkeisiin tekevät siitä ainutlaatuisen viininviljely alueen. Tämä välittyy Pol Couronnen samppanjoihin. Korkealaatuiset rypäleet tulevat Grand Cru-tarhoilta, esim. Chardonnay Avizesta, Pinot Noir Ambonnaysta ja Bouzysta, sekä Pinot Meunier Marnen laaksosta ja Jonquerysta.
Slovenia vipava valley
Žoržin perhe Slapin kylästä on viljellyt ja tehnyt viiniä vuodesta 1696 lähtien. He tekevät viiniä perinteitä kunnioittaen, kuitenkin moderniin ajanhenkeen.
Perinteet sukupolvelta seuraavalle
Hienojen viinien ja menestyksen avain on Žorž-sukupolvien toteutuneissa visioissa ja yhteisissä töissä. Viime vuosina viininvalmistus on jo osittain siirretty nuorimmalle sukupolvelle, joka etsii uusia mahdollisuuksia yhdistämällä ammatillista tietämystään ja isiensä kokemuksia. Vuodesta 2015 viinitila Žorž on viljellyt viiniä biologisesti, mikä osoittaa sen, että he seuraavat viinintuotannon uusimpia ja parhaita suuntauksia.
Žorž yksi Vipavan laakson suurimmista viinitiloista
Viinintuotanto ulottuu lähes 12 hehtaarin alueelle, ja Žorž-viinitila on yksi Vipavan laakson suurimmista. Žoržin viinitarhalla viljellään punaisia rypälelajikkeita, kuten Merlot, Cabernet Sauvignon ja Barbera, sekä valkoisia rypälelajikkeita, kuten Pinot Gris, Sauvignon, Muscat Blanc. He ovat myös erittäin ylpeitä paikallisista alkuperäislajikkeista ZELEN ja PINELA.
Etsimme parhaillaan pieniä ja keskisuuria viinitiloja, panimoita ja tislaamoja asiakkaaksemme ulkomailta ja kotimaasta.
Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy tarjousta!
Suomen Saunajuomat Oy
Satamakatu 21 A2
40100 Jyväskylä
y-tunnus: 2614864-4
Jorma Soisalo
Toimitusjohtaja
+35850 5780323
jorma.soisalo@saunajuomat.fi
Janne Äijänen
Markkinointijohtaja
+35845 1184030
janne.aijanen@saunajuomat.fi