Random Name

Žorž Sauvignon

Kuiva valkoviini

Rypäle: 100% SAUVIGNON

ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA

TARJOILULÄMPÖTILA: 12–13°C

MASEROINTI: 6 tuntia kylmässä (uuttaminen)

KYPSYMINEN: 6 KUUKAUTTA TERÄSSÄILIÖISSÄ

Tuotteen kuvaus: Kullankeltainen väri, jossa on hieman vihreitä sävyjä. Tuoksu on miellyttävä, lajikkeelle tyypillinen, ja se muistuttaa kukkia, vihreitä paprikoita, ja hieman tomaattilehtien aromia. Keskitäyteläinen viini, maussa löytyy tasapainoisesti eri hedelmiä sekä lämmin jälkimaku.

Ruoka- ja viinipari: Sauvignon on erinomainen kumppani erilaisille kalaruuille, tomaattikastikkeille ja risotolle kevätyrteillä. Viini käy hyvin myös juustoille, kuten vuohenjuusto tai kypsä lehmänjuusto.


Random Name

Žorž Pinot Gris (Sivi Pinot)

Kuiva valkoviini

Rypäle: 100% Sivi Pinot (Pinot Gris)

ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA

TARJOILULÄMPÖTILA: 11–13°C

MASEROINTI: 2 Tuntia kylmässä (uuttaminen)

KYPSYMINEN: 6 kuukautta teräsastioissa

Tuotteen kuvaus: Herkkä oljenkeltainen väri, jossa on herkät vaaleanpunaiset sävyt. Viini on erittäin aromaattinen ja siinä on miellyttävän hedelmäinen tuoksu, jota hallitsevat päärynä ja greipit. Viinin maku on pehmeä, keskitäyteläinen, jälkimakuna sitrushedelmä.

Ruoka ja viini pari: Viini täydentää ruokia, kuten erilaisia vihannesrisottoja, lihaa (kani, hanhi) ja kalaruokaa (ruijanpallas).


Random Name

Žorž Zelen

Kuiva valkoviini

Rypäle: 100% ZELEN

ALKUPERÄ: VIPAVSKA DOLINA, SLOVENIA

TARJOILULÄMPÖTILA: 10–12°C

MASEROINTI: 6 tuntia kylmässä (uuttaminen)

KYPSYMINEN: 6 kuukautta teräsastioissa

Tuotteen kuvaus: Voimakas pehmeä vihreä väri, jossa on mietoja keltaisia sävyjä. Tuoksussa on Välimeren yrttejä, kuten rosmariinia, laakeria ja laventelia, ripaus persikkaa. Maku on juuri sopiva ja mukavan tuore, ja siitä löytyy kuivia valkoisia kukkia ja vihreää omenaa. Viini on harmoninen, keskitäyteläinen ja siinä on tarpeeksi tuoreutta ja pehmeyttä.

Ruoka ja viini: Suosittelemme viiniä kaikenlaisten kasvisruokien, erityisesti erilaisten risotto- ja parsaruokien kanssa. Zelen käy myös kaikentyyppisille kalaruuille, kuten taimen, tonnikala, monni jne.


Random Name

Žorž Muscat Blanc

Puolikuiva valkoviini

Rypäle: 100% MUSCAT BLANC

ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA

TARJOILULÄMPÖTILA: 10–12°C

MASEROINTI: 6 tuntia kylmässä

KYPSYMINEN: 6 kuukautta teräsastioissa

Tuotteen kuvaus: Pehmeän keltainen väri, jossa on hieman vihreitä sävyjä. Tuoksussa on pehmeää sitrushedelmien hedelmäistä aromia. Maku on makeampi ja siinä erottuu virkistävän kukkaisia vivahteita.

Ruoka ja viini: Muscat käy erinomaisesti jälkiruuille ja aperitiiviksi. Se sopii myös aasialaiselle ruualle makeutensa ansiosta.


Random Name

Žorž Pinela Barrel

Kuiva valkoviini

Rypäle: 100% PINELA

ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA

TARJOILULÄMPÖTILA: 10-14°C

MASEROINTI: 4 PÄIVÄÄ (uuttaminen)

KYPSYMINEN: 2 vuotta 500 l tammitynnyreissä

Tuotteen kuvaus: Voimakas kullankeltainen väri. Täyteläinen valkoviini, jossa on tuoksussa kypsiä hedelmiä, kuten persikkaa, aprikoosia ja ripaus trooppisia hedelmiä. Maussa on punaista greippiä ja mausteisuutta. Tasapaino tammen ja raikkaan maun välillä jättää pehmeän, runsaan ja pitkän jälkimaun.

Ruoka ja viini: Pinela käy loistavasti erilaisille alkupaloille, kuten leikkeleet, pasta, salaatit, tuorejuustoa pähkinöillä (pinjansiemeniä, manteleita) ja muut kasvisruuat. Tammikypsytetty Pinela sopii hyvin myös kypsytetyn juuston ja naudanliha carpaccion kanssa.


Random Name

Žorž Zelen-Barrel

Kuiva valkoviini

Lajike: 100% ZELEN

ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA

TARJOILULÄMPÖTILA: 10–14°C

MASEROINTI: 4 PÄIVÄÄ (uuttaminen)

KYPSYMINEN: 2 vuotta 500 l tammitynnyreissä

Kuvaus: Voimakas pehmeä vihreä väri, jossa on mietoja keltaisia sävyjä. Tuoksussa Välimeren yrttejä, kuten rosmariini, laakeri ja laventeli ja ripaus kypsää persikkaa. Tasapaino tammen ja raikkaan maun välillä jättää pehmeän, runsaan ja pitkän jälkimaun.

Ruoka ja viini: Suosittelemme viiniä kasvisruuille, erityisesti erilaisten risotto- ja parsaruokien rinnalle. Kasvisruokien lisäksi Zelen käy hyvin kaiken tyyppisiin kalaruokiin, kuten taimen, tonnikala, monni, jne. Tammikypsytetty Zelen käy hyvin myös kypsytetyn juuston kanssa.


Random Name

Žorž Merlot

Kuiva punaviini

Rypäle: 100% MERLOT

ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA

TARJOILULÄMPÖTILA: 16–18°C

MASEROINTI: 8 PÄIVÄÄ

KYPSYMINEN: 24 kuukautta tammitynnyreissä

Tuotteen kuvaus: Viini on tumman rubiinin värinen ja siinä on kypsien punaisten hedelmien tuoksu, jota hallitsee kypsien kirsikoiden aromi. Maun suhteen viini hemmottelee meitä runsaalla luumun ja vaniljan maulla. Viinistä löytyy samettisia tanniineja ja tyylikästä makua, joka säilyy pitkään.

Ruoka ja viini: Suosittelemme Merlot viiniä kaiken tyyppisen punaisen lihan, myös hirven ja muun riistan kera ja kaikenlaisten pitkään kypsyneiden juustojen kanssa.


Random Name

Žorž Cabernet Sauvignon

Kuiva punaviini

Lajike: 100% CABERNET SAUVIGNON

ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA

TARJOILULÄMPÖTILA: 16–18°C

MASEROINTI: 7 PÄIVÄÄ

KYPSYMINEN: 18 kuukautta tammitynnyreissä

Tuotteen kuvaus: Viini on punaisen rubiinin värinen, tuoksussa on punaisia hedelmiä, jota hallitsee tuore mustaherukka, luumu ja muut metsän tummat hedelmät. Maussa Cabernet Sauvignon hemmottelee meitä vadelmalla ja tummalla kirsikalla. Viini, jossa on pehmeitä tanniineja ja erittäin mukava pitkä jälkimaku.

Ruoka ja viini: Viiniä suositellaan kaikenlaiselle punaiselle lihalle, joka on valmistettu eri tavoin. Se sopii hyvin myös kypsän juuston ja miedon mausteisen kasvisruuan kanssa


Random Name

Žorž Kuohuviini Rex

Kuiva

Rypäle: 100% MERLOT

ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA

TARJOILULÄMPÖTILA: 4–7°C

MASEROINTI: 3 Tuntia kylmässä

MENETELMÄ: CHARMAT

Tuotteen kuvaus: Vaalean mansikanvärinen viini, jonka tuoksussa on punaisia hedelmiä, kuten mansikkaa ja kirsikoita, maku on raikas. Rex rose kuohuviini on maultaan kevyt ja kuiva. Kuohuviini Rex on täydellinen kesäviini ja erinomainen kumppani kevyelle ruualle.

Ruoka ja viini: Suosittelemme Rex-kuohuviiniä aperitiivina tai kevyiden alkupalojen, kuten kalan ja vihannesten, kanssa. Jos syöt naudanlihaa tai vihannescarpaccioa, suosittelemme nauttimaan niiden kanssa mansikkaa, se täydentää maun.

Saatavana seuraavan kerran keväällä 2021


Random Name

Žorž Kuohuviini Rea

Puolikuiva

Lajike: 100% MERLOT

ALKUPERÄ: VIPAVA VALLEY, SLOVENIA

TARJOILULÄMPÖTILA: 4–7°C

MASERAATIO: 3 Tuntia kylmässä

MENETELMÄ: CHARMAT

Tuotteen kuvaus: Vaalean mansikanvärinen viini, jonka tuoksussa on punaisia hedelmiä, kuten mansikkaa ja kirsikoita, maku on raikas. Rose kuohuviini on maultaan kevyt ja kuiva. Kuohuviini Rea on täydellinen kesäviini ja erinomainen kumppani kevyelle ruualle.

Ruoka ja viini: Suosittelemme Rea-kuohuviiniä aperitiivina tai kevyiden alkupalojen, kuten kalan ja vihannesten, kanssa. Jos syöt naudanlihaa tai vihannescarpaccioa, suosittelemme nauttimaan niiden kanssa mansikkaa, se täydentää maun.

Saatavana seuraavan kerran keväällä 2021


Random Name

Rosso Passo 2017

Punaviini, joka tulee Cantina Lenotin viinitilalta, Veneton alueelta. Viiniä maistellessa on kuin istuisi Italian auringon alla. Erinomainen viini vaikkapa vähän tulisemman ruuan kera. Tuoksu on voimakkaan marjainen, maku samettisen pehmeä, väri rubiinin punainen, miedot tanniinit.

Rypälelajikkeet: Merlot 50% ja Sangiovese 50%.


Kysy tarjous!

Random Name

Brut

Brut on sekoite tarhamme parhaista rypäleistä, Chardonneyta, Pinot Meunieria ja Pinot Noiria. Sekoitussuhde ja tietotaitomme tekevät Pol Couronne Brutista korkealuokkaisen Samppanjan.

Rypälelajikkeet: 34% Chardonnay, 35% Pinot Meunier, 31% Pinot Noir

Makeus: Kuiva, sokeria 8,5g/litra

Ulkonäkö: Vaaleankeltainen ja hienot kuplat.

Tuoksu: Mantelin, sitrushedelmien, heinän ja kukkasten tuoksu, ja jopa kuivatut hedelmätlöytyvät tuoksusta.

Maku: Greippinen ja mineraalinen.

Ruoka ja viini: Katkarapuravioli, vihreät parsat, sienirisotto…

Alko tuotenumero: 582327


Random Name

Brut Rosé

Brut Rosé on valmistettu siirtäen perinteitä tähän päivään. Rypäleenä on talon parasta Pinot meunieria, ryyditettynä muilla lajikkeilla.

Rypälelajikkeet: 27% Chardonnay, 26% Pinot Noir, 33% Pinot Meunier + 14% punainen Coteaux champenois.

Makeus: Kuiva, sokeria 8,5g/litra

Ulkonäkö: Hieman kuparinpunainen ja hienot kuplat.

Tuoksu: Ensimmäinen nuuhkaisu tuo punaisten hedelmien tuoksun, ja toisella nuuhkaisulla jäsentyy kirsikka ja luumu.

Maku: Pehmeä ja pyöreä suuntuntuma, makuina mansikka ja vadelma.

Ruoka ja viini: Aperatiivi, Iberico kinkku, marjamousse…


Random Name

Brut Grand Cru 75-25

Tämä Samppanja on nimetty sekoitussuhteen mukaan. 75% on Pinot Noiria Bouzyn ja Ambonnayn Grand Cru- viinitarhoilta. 25% Chardonnayta tulee Avizen Grand Cru- viinitarhalta. Chardonney pehmentää Pinot Noirin vaikutusta. Tällä yhdistelmällä saadaan tasapainoinen laatusamppanja.

Rypälelajikkeet: 75% Pinot Noir ja 25% Chardonnay.

Makeus: Kuiva, 10g sokeria/litra

Ulkonäkö: Kirkkaan keltainen, hieno ja kermainen mousse.

Tuoksu: Punaiset marjat ja persikka.

Maku: Suunmyöntäinen, sitruksinen, raikas ja hapokas.

Ruoka ja viini: Lohi, viiriäinen, pihvi kylkipalasta voikastikkeella…


Random Name

Extra Brut Blanc de Blancs Grand Cru

Erittäin kuivan samppanjan tekeminen on haaste viinintekijälle. Tämä yhden rypäleen samppanja edustaa tekijänsä ammattitaitoa parhaimmillaan. Juoma on suoraviivainen, kiihkeä ja täynnä elämää.

Rypälelajikkeet: 100% Chardonnay Grand Cru.

Makeus: Erittäin kuiva, sokeria 5g/litra

Ulkonäkö: Vaalean kullankeltainen.

Tuoksu: Sitruuna, Granny Smith-omena.

Maku: Sitrusmaisen suoraviivainen.

Ruoka ja viini: Hanhenmaksa, merenelävät…


Random Name

Vintage 2012

Vuosi 2012 oli poikkeuksellisen laadukas satovuosi, jonka seurauksena syntyi tämä Jean Babtiste Prevostin erinomainen taidonnäyte. Vuosikertasamppanja on voimakkaan mineraalinen ja lajinsa huippua.

Rypälelajikkeet: 50% Chardonnay ja 50% Pinot Noir

Makeus: Kuiva, sokeria 8g/litra.

Ulkonäkö: Kullankeltainen, hieno ja runsas mousse.

Tuoksu: Kompleksinen, ja paahteinen, paahtoleipää ja kuivattuja hedelmiä.

Maku: Kerroksinen, mineraalinen, raikas jälkimaku.

Ruoka ja viini: Kampasimpukat, hummeria kermakastikkeella…

Alko tuotenumero: 520587


Random Name

Rosé de Saignee Grand Cru

Rosé de Saigneen valmistus on monimutkaista. Tämän juoman valmistukseen saatiin innostus esi-isien tietotaidoista. Pinot Noirin kuoret värjäävät tämän voimakkaan ja hienostuneen talon lippulaivan käymistapahtumassa. Rosé de Saignee heijastaa talon kehitystyötä samppanjan teossa perinteitä kunnioittaen.

Rypälelajikkeet: 100% Pinot Noir Grand Cru issus d’Ambonnay

Makeus: Kuiva, sokeria 8g/litra.

Ulkonäkö: Rubiinin punainen, vähän lohenpunaisuutta.

Tuoksu: Kirsikka, mango

Maku: Punaiset marjat

Ruoka ja viini: Charlotte Reimsin punaisilla kekseillä, vadelmat…


Kysy tarjous!

Producers

We are looking for small and medium large wineries, breweries and distilleries from abroad and home country.

piemonte

Contact us

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy tarjousta!

Suomen Saunajuomat Oy

Satamakatu 21 A2

40100 Jyväskylä

y-tunnus: 2614864-4

Facebook


Jorma Soisalo

CEO

Random Name

+35850 5780323

jorma.soisalo@saunajuomat.fi


Janne Äijänen

Marketing manager

Random Name

+35845 1184030

janne.aijanen@saunajuomat.fi